Je hebt van die dagen

3 feb

Soms heb je van die dagen dat je zo kapot moe bent dat je wel heel de dag in je nest zou willen blijven liggen om er pas weer uit te komen als je energie voor tien hebt. Nou zo’n dag heb ik vandaag dus weer. Eigenlijk heb ik zulke dagen echt heel erg veel laatste twee weken, maar dat is misschien ook niet zo gek als je na gaat dat mijn schildklier, na de aderlating, geheel over de zeik is. Waarom weet niemand, maar het zal geheid te maken hebben in combi met de lyme waar geen enkele arts rekening mee houd laat staan er verstand van heeft! Bedankt internist-lik-me-vestje voor het verneuken van mijn balans die ik eindelijk gevonden had na 4,5 jaar me kapot gezocht te hebben in het doolhof der genezing!
Na zoveel jaar in dat bed te hebben doorgebracht vertik ik het gewoon om daar weg te gaan liggen rotten, meestal werkt dat tegenwoordig bij mij toch averechts en kom ik er nog verrotter uit dan dat ik erin ging en houd het me vanacht ook nog eens uit mijn slaap, dus ik verdoe mijn tijd wel half liggend aan tafel achter mijn laptoppie met half afgebroken Chinese eetstokjes tussen mijn ogenleden, want de lucifers waren op, om vervolgens maar wat onzin uit te gaan zitten kramen op mijn blog. Je moet iets op zo’n dag!

Zo heb ik net al mijn krachten bij elkaar weten te binden om maar even wat eten voor mezelf te maken, in de hoop daar wat meer energie van te krijgen, zodat ik er niet bij kom te liggen als die gele, verkreukte, slappe vaatdoek die als een votje over de verwarming heen hangt. Soep met veeeel groenten en mihoen doet me meestal wel goed dus daar ging ik voor! Mijn huisgenootje, die vanmorgen de gehele keuken had schoongemaakt, zou wel erg blij zijn geweest toen ze zag dat ik vanalles aan het snijden was, de koelkast deur nog open had staan, de mihoen door de keuken heen lag en ik de olijfolie niet kon vinden om mijn uitjes te fruiten.
Nou moet je niet denken dat ik niet kan koken, want ik ben een echte keukenprinses, maar op dagen zoals deze gaat het altijd even wat anders dan anders. Met hersenen die maar voor de helft functioneren kan het weleens voorkomen dat ik met 10 dingen tegelijk bezig ben en daardoor van die kleine dingen vergeet, zoals dat het vuur onder de pan al aanstaat terwijl er nog niks inzit, de koelkast deur open laat staan of mijn telefoon gaat en ik vergeet gewoon geheel dat ik aan het koken was! Tja, kleinigheidje moet kunnen toch?

Ze kunnen zeggen wat ze willen, maar mijn soep is voortreffelijk, de keuken is weer terug in oude staat en de energie is nog steeds ver te zoeken dus ik ga nog maar eens een flinke bak vol scheppen om dit vervolgens heerlijk op te smikkelen op mijn asociaal grote zwarte bank! Namaste

IMG_20130203_152922

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: