Noodkreet ©

6 mrt

Een aantal dagen geleden was ik aan het genieten van de muziek van Xavier Rudd en waande ik me in gedachten al door de outback van Australië, op bezoek bij de Aboriginals en genietend van al het prachtigs dat de natuur te bieden heeft. Bij het aanschouwen van een foto met een aangrijpend stukje tekst, de onrechtvaardigheid die mij tot diep in mijn ziel raakte, werd ik met een ruk terug gebracht in de realiteit en realiseerde ik me hoe ‘ziek’ deze wereld kan zijn! Hoe erg de wereld om geld, macht en roem draait. Dat er in deze wereld geen plaats is voor mensen die anders willen leven, op hun eigen manier, vanuit hun hart, midden in de natuur, verbonden met moeder Aarde.

Iets wat al duizenden jaren, misschien al wel veel langer, van generatie tot generatie overgedragen wordt en nu zullen ze weggejaagd worden alsof dat het wilde beesten zijn, hun land zal worden ingepikt, hun thuis zal worden ontnomen, hun stukje aarde waar de gehele voorgeschiedenis van hun stam in zit zal worden verwoest alleen maar, omdat deze veelte moderne wereld die plek opeist om daar een gigantische centrale te bouwen.

Ik vind dit mensonterend, beestachtig slecht, egoïstisch ten top en bovenal harteloos naar de medemens! Dat er nog stammen bestaan die niet mee willen gaan in deze achtelijke, chaotische, om geld en macht draaiende maatschappij is niet raar, vreemd of verkeerd! Dat is juist mooi! Behandel deze mensen met respect, accepteer dat ze anders mogen zijn en pak hun manier van leven niet af!

De aarde is groot genoeg voor ons allemaal dus laat de natuur en deze liefdevolle mensen in rust en vrede op hun eigen manier leven en als ze dan echt zo graag een centrale willen bouwen dan doen ze dat maar in hun eigen achtertuin!

Namaste, Andrea

542479_339972072785244_886544986_n

Daarom draag ik dit nummer van Xavier Rudd op aan alle stammen over de gehele wereld, maar vooral aan de Kayapo stam in Brazilie, omdat ze moeten vechten voor hun bestaan als mens hier op aarde!
In dit nummer zingt hij over bepaalde stammen die langzaam vervagen, maar dat ze moeten vechten voor het behoud van hun cultuur en land!

Maar eigenlijk wil ik het ook opdragen aan alle Lymepatienten en andere chronische zieken die net als deze stammen als een stuk stront behandeld worden en kei hard moeten vechten voor hun recht en eigen gezondheid! Never ever give up! ♥

Keep fighting for your culture now, keep fighting for your land! ~ Xavier Rudd ~

Mijn column is wekelijks te lezen op http://www.watvrouwenwillen.nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: