The day after aka wake up call

28 mei

Zo goed en gelukkig als ik me zondag, de dag van de Vestingloop, voelde, zo ziek als een hond en slecht voelde ik me die dag erna. Nou eigenlijk begon het ’s nachts al! Bij het thuis komen zondag avond, nadat we gegeten hadden bij vrienden om de dag samen af te sluiten, eerst eens even op de bank gezeten en omdat ik nog zo in de sfeer van de dag zat kon ik het niet laten om toch nog achter mijn laptop te kruipen om de gehele gebeurtenis op te schrijven (zie ‘Rennen voor Lyme!’). Schrijven is mijn ding, doe dat met veel plezier, en als ik eenmaal bezig ben dan schrijf ik ook echt aan een stuk door en ben ik zeker niet te stoppen dus tegen een uurtje of 23.00 uur was mijn blog af, nog wat foto’s geüpload en die handel op internet geknald.

Ik voelde al goed aan mijn lijf dat het maar eens tijd werd om naar bed te gaan dus nog een banaantje inclusief magnesiumpil naar binnen gewerkt, make-up van mijn gezichtje geboend, tandjes gepoetst, de verwarming uitgedraaid en mijn bedje opgezocht waar Rieuw al geheel van pampes in lag te slapen. Nog een slokje water en het lampje kon uit! ‘Trusteee’

Ik was meteen als een blok in slaap gevallen, maar werd steeds wat halfslaperig onrustig wakker, was zo beroerd en misselijk, zware hoofdpijn en had het zooo heet! Op een gegeven moment voelde ik me zo slecht en slap net of ik van de kaart aan het gaan was dat ik Rieuw wakker had gemaakt en zoals gewoonlijk begon hij eerst wat te ijlen over rare dingen, voordat hij er echt bij was. Het eerste wat hij zei ‘Sjesus wat is het hier bloedheet!’ Er niet geheel meer bij zei ik ‘Shit de verwarming!!! Misschien heb ik de verkeerde kant opgedraaid..?!!’ Dat was dus ook zo. De verwarming stond volle bak open en geloof me die verwarming daar staat niet goed afgesteld, want steeds als ik hem een klein stukje open zette wordt het er al goed heet, fijn voor in de winter dat dan weer wel, dus nu leek het een regelrechte sauna! Ik was zo van het padje, zwaar overhit (ik lag ook nog eens onder mijn dikke winterdekbed), met hele trage hartslag, duizelig en ging bijna flauwvallen. Rieuw als een gek de ramen opgezet en na ongeveer een kwartier was ik wat meer terug op aarde, maar nog wel zo beroerd als een hond en ik voelde een opwelling van overgeefsel aankomen. Te slap om op mijn benen te staan heeft Rieuw me naar de badkamer getild en op de wc gezet met een emmer in mijn handen, mij vasthoudend zodat ik niet omviel. Zal nu niet verder in details treden, maar het liep er aan beide kanten geheel uit. Zo wit als een lijk toen ik even een blik in de spiegel wierp heeft Rieuw me weer in bed gelegd, maar helaas herhaalde dit tafereel zich zo’n 5 keer deze nacht.

Toen de volgende ochtend begon aan te breken, amper geslapen, werd het er niet bepaald beter op en ging het tafereel gewoon door al ging het moeilijk met een leeg lijf. Nadat ik liggend in de auto met dekbed, slaapspullen naar mijn ouders huis werd gebracht heb ik daar de gehele dag plat gelegen op de bank onder een dekentje. Mijn lieve muttie verse gepureerde soep van groenten gemaakt, zodat ik toch wat gezonds kon eten al kreeg ik het onwijs moeilijk naar binnen met die kokhalsneigingen. Had het zo koud, dan weer bloedheet, met een knal rode wang die in de fik stond en baalde dat ik zo ziek moest zijn, niet eens wetend waarvan?, terwijl het buiten eindelijk zulk mooi weer was en ik leuke plannen had gemaakt met mijn goede vriendin die helaas in duigen vielen.

Voor het slapen gaan waren beide wangen knalrood en heb ik nog even een schietgebedje gedaan alsjeblieft laat me morgen in ieder geval weer wat beter voelen. Mijn edelstenen om me heen gelegd en ben als een blok in slaap gevallen gelukkig zonder wakker te worden. Nu werd ik vanmorgen wakker zonder kots neigingen dus dat was al een hele opluchting! Nog wel wat buikpijnen, misselijk- en vermoeidheid, maar het valt niet tegen moet ik zeggen. In ieder geval geen griep ppfff gelukkig, maar dan is het toch wel duidelijk dat ik zondag wat verkeerds gegeten heb en dat echt geheel verkeerd gevallen was misschien ook in combi met de drukke dag en mijn domme verwarmingsactie dat het zo’n onwijze uitwerking op me had!

Op deze manier ben ik dan ook weer geheel wakker geschud dat ik niet zomaar iets moet eten wat ik normaal niet eet al was het dit keer, denk ik, maar een woksausje of/en soyasausje in combi met andere dingen..? Misschien dat er iets in zat waar ik niet tegen kan, zoals bijvoorbeeld gember. Het is zo lastig om bij iemand te eten als je zo strikt moet eten, want er kan altijd wel rekening met je gehouden worden alleen nooit voor 100% en dat is natuurlijk logisch. Voor een volgende keer doe mij maar wat aardappels met groenten dan weet ik zeker dat ik er tegen kan of kom bij mij eten en ik flans van allerlei lekkers in elkaar 😉
Zo zal ik van de week ook een dikke zwarte stift meenemen en op de verwarmingsknop de + en – eens goed en duidelijk erop schrijven!!! Ik kan sowieso totaal niet tegen sauna’s dus deze in-mijn-eigen-woon-en-slaap-kamer-sauna zal zeker niet meer plaats gaan vinden.

Vandaag maar weer een rustig dagje, hopelijk trekt mijn lichaam de zon even voor wat vitamientjes D, ga ik zo weer een lekker groentesoepje eten en gelukkig zit mijn banaan/aardbeien smoothie van vanmorgen er nog in!

Namaste, Andrea

975919_10151960847497785_262994207_n

2 Reacties to “The day after aka wake up call”

  1. Buuf :-) 28 mei 2013 bij 6:29 pm #

    Dat klinkt behoorlijk ziekig buuf 😦 Niet leuk! 😦 Snel beter worden, en snel samen eten/koken dan! Dan weet je ook zeker dat er niks geks in zit. Liefs!

    • VeganBlissLove 28 mei 2013 bij 7:07 pm #

      He Buuf!! Wat lief dat je een reactie achter laat 🙂 Het was maar goed dat je niet thuis was! Wat een gedoe zeg bah.. Maar gelukkig gaat het vandaag al wel weer wat beter al doe ik het nog wel even rustig aan! Zal je whatsappen over nieuwe datum prikken 🙂 Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: