She is back on track!

18 jul

Ineens kom ik er achter dat de zomeryoga lessen waar ik aan begonnen ben sinds vorig week helemaal niet meer zo bij me aansluit. Yoga en de yoga filosofie zelf natuurlijk niet, dat is een Hemels geschenk waar diep van binnen de yogini altijd al zat te wachten om naar buiten te treden, maar misschien is het meer de manier waarop deze yoga gegeven wordt. Vorig jaar heb ik deze 6 daagse yoga cursus verdeeld over zes weken als zeer zeer zeer fijn ervaren en kwam steeds weer in onwijze euforie thuis, zwevend op een tapijtje boven de vloer, als een godin die op handen gedragen werd. Maar vorige week was dat helemaal niet, misschien had ik een verwachting geschept door het voorgaande jaar, maar totaal niet realiserend dat we alweer een jaar verder zijn, een jaar ouder zijn, een jaar meer ervaring hebben, in het afgelopen jaar zo ontzettend gegroeid ben op weer vele vlakken. En nu ik dit typ denk ik dat de manier waarop zij yoga geeft, wat zo onwijs op mij aansloot en grensverleggend was vorig jaar, ik nu nog wel als fijn ervaar, maar de uitdaging er voor mij af is.

Nu ik zelf dagelijks yoga thuis uitvoer merk ik dat ik in een aantal weken al zoveel sterker, leniger en flexibeler ben geworden dat ik mezelf lichamelijk eindelijk na 1,5 jaar yoga te hebben beoefend daadwerkelijk als een yogini zie. Ok mijn benen kunnen nog niet geheel gestrekt in de opwaartse hond, kan me nog niet geheel dubbel vouwen en ja soms ben ik nou eenmaal wat langzamer, maar dat doet er allemaal niet toe! Het voelt zo ontzettend fijn om dit nou eindelijk thuis uit te kunnen voeren na een gevecht van jaren met een ziek lichaam, zwaar verzuurde spieren en een conditie van lik me vestje. Sporten, conditie opbouwen en trainen waren toen geen optie met een lichaam dat zich driedubbel in de rondte werkte al probeerde ik het wel met steeds weer terugvallen als resultaat. Een hard vechtend lichaam dat zo uitgeput en verzuurd was kon niet sporten, waarbij weer melkzuren vrijkomen, en wie mij dit allemaal adviseerde hadden geen idee wat er gaande was in mij! Detoxen, op vele verschillende manieren, heeft mij van de grote getalen afvalstoffen/toxines/gif afgeholpen en gaf mij weer ruimte om te ademen, helderheid in mijn hoofd, meer energie en minder snel verzuurde spieren! Dit is iets wat ik mijn gehele leven zal blijven doen, geen kwestie van een kuurtje, maar als mijn eigen Yogische levensstijl.

Vandaag tijdens het olie therapieën, dat ik nu alweer zo’n 2 a 3 weekjes doe, deed ik even moeiteloos de boom voor een aantal minuten eerst links en daarna rechts. Heerlijk zoveel balans dat ik ineens in mijn lichaam gevonden heb, zowel fysiek als mentaal, en de dag goed geaard kan beginnen. Nadat ik mijn mond grondig gereinigd en gepoetst had keek ik mezelf aan in de spiegel met die eindelijk weer stralend witte glimlach, stralende pretoogjes en een gelukzalig warm gevoel van binnen kon ik niks anders zeggen dan ‘I love you and I am so fucking proud at you!’

Uitdagingen zijn voor mij zo belangrijk en als ik dan ervaar dat ik die uitdaging aan kan en me zo ontzettend goed doet dan kan ik niet anders dan er mee door gaan, totdat er weer een nieuwe uitdaging aanbied die perfect aansluit op dat moment. Zo ervaar ik mijn gehele reis, zowel de weg naar gezondheid als de weg naar het vinden van mezelf, en hoe hobbelig de weg ook mag zijn ik zal doorgaan! Dus nieuwe yogastudio here I come ….

Namaste, Andrea

935369_10151609306392381_42391784_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: