Blauw blauw ik hou van jou!

21 aug

Gister zat ik nog in volle glorie te vertellen wat voor raar gevoel me overmand en er voor zorgt dat mijn lichaam zo’n zin heeft in de herfst. Nou mijn lichaam misschien wel, maar ik nu dus eigenlijk niet meer zo! Voor het eerst dit seizoen kon ik voor het slapen gaan weer de groene kruik uit zijn mand te voorschijn toveren, de waterkoker een slinger geven en zo mijn bed proberen op te warmen voor mijn zwaar bevroren pootjes inclusief alle uitstekende delen als ledematen, billen en neus om niet als een ijspegel rillend de halve nacht wakker te hoeven liggen. Ik hou niet van kou en ben niet gemaakt voor deze kou! De zomer is nog niet voorbij en de tempratuur nog niet eens onder de 10 graden geweest volgens mij, maar mijn voeten voelen al aan als ijsklompjes, heb kippenvel op mijn huid alsof ik zo meteen een pak veren krijg, de stoppels op mijn benen staan rechtovereind en steken als ware kleine naaldjes in mijn huid. Gratis accupunctuur! Nee dank je .. Al zou een sessie momenteel zeker niet verkeerd zijn!

Ik bleek dat gister allemaal even vergeten te zijn ofzo en zag de herfst/ winter door een te rose kleurige bril ben ik bang. Ik vind kou vreselijk en heb een hekel aan al die lagen kleren die ik over elkaar zou moeten trekken om mezelf enigszins warmte te kunnen geven en te behouden. Door mijn stijve nek en stramme schouders liggen al die lagen kleding als een blok beton er boven op en nee die last wil ik liever niet met me meedragen. Maar goed ik moet ook niet zo zeuren, want deze ochtend zit ik weer gewoon in een T-shirtje aan de keukentafel met de deur open al dan wel met een dikke joggingsbroek en twee paar dikke sokken over elkaar om het een wat charmantere uitstraling te geven. De naam joggingsbroek vind ik eerlijk gezegd niet geheel op zijn plaats! Negen van de tien mensen dragen deze voornamelijk chips etend, onderuit gezakt op de bank in plaats van fanatiek er mee door de straten van hun dorp/stad te rennen. Dus hoezo heet het niet gewoon chillbroek..? Zoals ik hem overigens negen van de tien keer wel noem om misverstanden te voorkomen.

Over charmante uitstraling gesproken het is misschien toch maar beter dat de herfst er aan zit te komen. Wat kan een mens toch wispelturig zijn he, net zo veranderlijk als het weer zullen we maar zeggen nu we toch over seizoenswisselingen bezig zijn. Als mijn benen dan al niet blauw kleuren van de kou dan worden ze dat wel vanuit zichzelf wat ik nog steeds een erg raadselachtig tafereel vind. Het is bijna niet te geloven en nadat ik laatst bij het Engelenmeer, toen het zo onverziekelijk heet was ik naar een doucheje sjokte voor wat verkoeling, te horen kreeg van een onbekende vrouw ‘Jeetje wat heb jij erge blauwe plekken?!’ heb ik zo’n vermoeden dat er deze zomer wel wat mensen gedacht zullen hebben dat ik mishandeld wordt ofzo. Maar werkelijk waar ik zit altijd van onder tot boven onder de blauwe plekken en dan met name mijn benen die de schoonheidsprijs er zeker niet mee zullen winnen. Dan denk je misschien ‘je zult wel beetje lomp zijn en overal tegen aan lopen..?’ Nou ik kan zo af en toe best een beetje lomp zijn, maar dat ik nou dagelijks/wekelijks overal tegen aan loop? Nee, dat is toch echt niet zo of mijn hersenen moeten het steeds weer weten te verdringen, zodat ik me niet kan herinneren wat voor rare capriolen ik uithaal..

Maar net zoals de seizoenen die komen en gaan verschijnen de blauwe plekken op mijn benen ook en wisselen elkaar in een rap tempo af. Voor die tijd kleuren ze eerst nog alle kleuren van de regenboog om vanuit blauw naar paars naar groen naar geel plotseling als sneeuw voor de zon te verdwijnen om vervolgens weer op te duiken aan de andere kant van mijn been, maar dan 10 cm lager.

En zo lang mijn benen niet blauw kleuren van de kou zie ik mijn blauwe plekken, en dan nog niet eens gesproken over de oma-adertjes aka gesprongen aders/ spataders, als een schoonheidsfoutje die er mag zijn, dat een deel uitmaakt van mijn zijn en waar ik, ondanks dat ze niet de mooiste zijn, van hou met heel mijn hart. Love your imperfection ❤

Namasté, Andrea

imagesCA1WMNBM

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: