Me ❤ mijn nieuwe oven!

14 sep

Na maanden niets te hebben gebakken, wat voor een doe-het-zelver zoals ik echt afkickverschijnselen veroorzaakte, was van de week dan eindelijk de dag daar dat ik de nieuwe oven mocht introduceren in mijn keukentje! Het bakfestijn kon niet beter geopend worden dan met de overheerlijke, liefdevolle, gezonde, met hart en ziel bereide lasagne a la Drea geheel gluten, ei en shit vrij met wel een beetje lactose/caseïne door de mozzarella, maar daar kun je altijd nog om heen scheppen als je wilt en het meeste daarvan beland uiteindelijk toch altijd op Rieuw zijn bord. Niet dat ik mozzarella niet goddelijk lekker vind, maar met een lactose intolerantie, die overigens al iets beter gaat dan voorheen, niet altijd even verstandig, ook al zit er in mozzarella minimaal lactose en dat is dan ook weer de reden dat ik daar wel een beetje van kan verdragen zo af en toe.

Nadat de heerlijk lasagne bijna op was, altijd stukje bewarend voor de dag erna om er optimaal van te genieten, Rieuw de deur uit was en ik de keuken weer aan kant had kwam er een opwelling van nog meer baklust dus hoppatee de oven weer aangeslingerd, de kommen, lepels en mixer uit de kast getrokken, de amandelmeel tevoorschijn getoverd, mijn geheime ingrediënten voor de cakejes bij elkaar gesprokkeld en gaan met die banaan. De reden waarom ik afgelopen maanden niets heb gebakken is 1 omdat ik geen oven had en 2 ik eigenlijk niet graag bij een andere bak, omdat het lijkt, als je in de kamer op de bank zou zitten, alsof er een of andere randebiel de keuken aan het molesteren is door de herrie die geproduceerd wordt tijdens het noten kraken met een pepermolen. Of dat ik op een Holi niet zo color festival sta door het door de keuken gedans op de hemels nummers van Daughter, Halle-fucking-lujaa, waardoor al het meel overal zit inclusief op mij en in mijn haar in plaats van alleen in de kom. Het ook lijkt alsof ik niet weet waar ik mee bezig ben, oorlog voer met de ingrediënten in de kom, dat ook meestal zo is, en uiteindelijk ook nog eens mijn vinger er bijna afrasp!

Tja het is dan ook niet bepaald een ‘normaal’ recept, wat overigens wel bij me past daar niet van, om een cake te maken waar geen tarwe (gluten), melkproducten (boter), ei en suiker in mag. Dat lijkt geen makkie. Zo dacht ik voorheen en de halve wereld vast ook, maar na deze cake al een aantal keer te hebben gemaakt en verassend genoeg nooit eerder mislukt is, althans dan dacht ik ‘***zooi daar gaat mijn cake!’ , juist dan, op die momenten, na afkoeling, was die ontiegelijk lekker en smeuïg! Dit op gevoel zelf verzonnen recept is echt het makkelijkste recept dat er op deze aardbol bestaat en zelfs door de niet zo geweldige keukenprins(es) te maken, tenminste dat denk ik dan, pak alle ingrediënten, flikker ze in een kom door elkaar en bakken maar!

Dus nu het oventje eindelijk in de keuken staat en ik ontdekt heb hoe dat ding werkt is mijn gehele creatieve brein aangewakkerd en op volle toeren aan het draaien om te bedenken wat zal ik vandaag eens uit de hoge hoe… uuhhh… de hete oven toveren?!

Namasté, Andrea

food-poster-1

Niet getreurd de recepten volgen nog!! ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: