Energetische bewegingen

29 okt

Op zo’n dag als vandaag met wat enkele kleine wolken aan de blauwe lucht en een prachtige zon die haar warmte door de ramen mijn studiootje binnen straalt voel ik me aardig helder in mijn hoofd. Vaak heeft het weer erg veel invloed op hoe ik me voel fysiek, niet zo zeer mentaal. Dat is eigenlijk best wel gek! Zodra de bewolking erg dik is en laag hangt voelt het voor mij alsof er iets mij naar beneden drukt, mijn lichaam zwaarder, gevoeliger, onhelder maakt dus die dagen zijn veel vermoeiender dan de dagen waar er geen of wat enkele wolken aan de lucht staan. Op dit soort dagen draag ik juist eigenlijk altijd een zonnebril, wat veel mensen raar vinden merk ik door starende blikken of gemompel mijn kant op, omdat de wolken dan veel te fel zijn voor mijn ogen door de overgevoeligheid voor prikkels die op deze dagen, om een of andere reden, veel erger is. Daarom ben ik eigenlijk ook nooit zo’n voorstander van de herfst geweest, maar deze herfst, waar ik toch al heel anders tegenaan keek, mag er toch wel wezen met die zonnige dagen!

Als er na elke regenachtige, beladen dag weer een zonnige, heldere dag komt ben ik weer super blij al mag het van mij natuurlijk altijd zo lekker zonnig zijn. Het gekke is dat vorig jaar herfst het opeens voor het eerst in vijf jaar niet uitmaakte of het bewolkt was of niet! Toen voelde ik die beladen drukking niet meer op mijn lichaam en fietste ik zo de herfst en winter door tot die beruchte dag in het ziekenhuis eind januari, aderlating, die heel wat roet in het eten gooide en er dus ook weer voor gezorgd heeft dat ik nu op bewolkte dagen me weer slechter voel.

Laatst las ik een stukje tekst dat me meer dan ooit deed realiseren dat er zoveel meer factoren zijn in het leven dan alleen wijzelf die er mede voor zorgen of we ons fit, vermoeid, beladen, emotioneel, opgelucht, angstig, eenzaam, gelukzalig, ….. voelen, dit even los van het hebben van een ziekte, en we daar niet altijd bij stil staan. Er is geen enkel mens, dier of levend wezen dat zich altijd, op iedere moment, 100% goed kan voelen op alle vlakken van het leven dus zowel fysiek als mentaal als spiritueel als intelligentie als…..

Na ieder opwaartse beweging zal er een neerwaartse beweging plaatsvinden, maar wetend dat de opwaartse beweging daarna toch weer zal aanbreken! Deze bewegingen kunnen dagelijks zijn of wekelijks, maandelijks, jaarlijks of per seizoen. Het is de cirkel, ook wel het ritme, van het leven dat altijd weer terug zal komen wat er bij mij voor zorgde dat ik mijn staat van zijn meer wist te accepteren, er beter mee om kon gaan en het kon laten voor wat het was wetend dat die opwaartse beweging wel weer zal komen alleen het heeft soms tijd nodig. Natuurlijk heb je hier (groten)deels zelf een aandeel in! Gezonde voeding, ontgiften en bepaalde supplementen kunnen er voor zorgen dat ik me zo goed mogelijk fysiek voel en (lichte) yoga, aarden en meditatie kunnen er voor zorgen dat ik dichter bij mezelf sta (voel), me (deels) afsluit voor andermans soms, voor mij, negatieve energieën en me zo niet leeg laat zuigen, maar het me juist ook weer energie kan geven en er voor zorgt dat ik niet altijd enorm veel last heb van invloeden van buitenaf, zoals verschuiving in de planeten of de maanstanden. Nu denk je misschien ‘Andrea wat is dat voor onzin?!’ Maar als je bijvoorbeeld alleen even naar de maan kijkt die heeft zo ongelooflijk veel invloed op alles wat op de Aarde leeft/is. Zo is het de maan die de zee van eb naar vloed laat over gaan en aangezien wij mensen grotendeels uit water bestaan is het misschien helemaal niet meer zo onwaarschijnlijk dat dit dus ook invloed op ons heeft. Bepaalde maanstanden hebben zelfs ook invloed op de groei van gewassen of het gedrag van dieren.

Niet ieder persoon zal dit hetzelfde ervaren of er iets van merken. Ieder mens is uniek, heeft een eigen gevoelsbeleving en de een is gevoeliger dan de ander, dus als je iets niet voelt/ervaart/ziet wil niet zeggen dat het niet bestaat! Het universum is een prachtig iets waarin we met zijn alle verbonden zijn, elkaar aan kunnen voelen, (on)gemerkt invloed op elkaar hebben, elkaar gelukkig kunnen maken of helpen, steunen zonder dat je daar je mond voor open hoeft te doen.

Afgelopen jaren heb ik, als hoog gevoelig persoon, ontdekt dat ik als wist wat voor weer het buiten was terwijl het rolluik nog potdicht zat, precies wist wanneer de volle maan er aan kwam of er een big shift plaats vond van planeten, bepaalde energieën van mensen me enorm ziek konden maken, ik mensen vaak spiegelde, het weerkaatsen van hun eigen gedrag/reactie, zonder dat zij (en soms ook ik) het zelf in de gaten hadden.

Het zijn energetische bewegingen van buitenaf die invloed hebben op mij(n lichaam), die ik zelf niet in de hand heb, alleen kan proberen zo draaglijk mogelijk te maken door ze te accepteren en manieren te vinden om mijn leven leefbaar te maken tijdens deze ups and downs van het leven. Ze mogen er zijn! Dat maakt het het leven. Ik neem mijn eigen weg hier doorheen, doe wat mijn gevoel me ingeeft en dit brengt mij tot waar ik nu ben. Op MIJN juiste pad ❤

Dus ook al volgt iemand anders niet het zelfde pad als jij volgt wil nog niet zeggen dat zijn pad ‘verkeerd’ is. Ieder volgt zijn eigen weg en zolang je luistert naar je hart zal je komen waar je uiteindelijk wilt zijn!

Namasté, Andrea

energy

2 Reacties to “Energetische bewegingen”

 1. guusjegezond 11 november 2013 bij 8:53 pm #

  Mooi verhaal en erg herkenbaar! Hoe dichter je bij jezelf staat hoe meer je je balans kunt vinden, ook als de natuur invloed op jouw lichaam heeft. Mag ik je vragen op welke manier jij aardt? Ik zoek namelijk nog een manier die voor mij werkt… 🙂

  • VeganBlissLove ❤ 14 november 2013 bij 11:16 am #

   Hoi Guusjegezond,
   Wat leuk dat je een berichtje achter laat 🙂 Dankjewel!
   Aarden doe ik op veel verschillende manieren eigenlijk en dat verschilt dus enorm per dag (wat het beste werkt) dus het is vooral voelen wat op dat moment bij jou en de energie om je heen past.
   De manieren die ik toepas probeer ik even uit te leggen:

   Ga met beide (liefst blote) voeten stevig op de grond staan op heupbreedte, eventueel even op en neer bewegen van teen naar hak, zodat je voet goed stevig en verspreid staat, en…

   …visualiseer dat je je voeten in de aarden zet en dat er vanuit je voetzolen wortels steeds dieper, op de uitademhaling, de aarde in wroeten. Doe dit een aantal minuten

   …visualiseer dat je je eigen hart verbind met het hart van moeder Aarde dmv een lichtstraal en laat deze lichtstraal steeds dieper in de aarde zakken (en breder worden) met elke uitademhaling. Doe dit een aantal minuten totdat je voelt dat je echt stevig staat. (ik doe altijd als ik eenmaal sta dat je je eigen hart laat stralen tot ver buiten je. Straal je mag er zijn 🙂 )

   …maak verende/deinende bewegingen vanuit je voeten en ontspan je lichaam dus je zult een beetje door elkaar geschud worden (leg ik dit logisch uit zo..? Hihi) Het is een Chinese aardingtechniek die ik ook geleerd heb van een yoga docente. Ondertussen dat je zo op en neer aan het deinen bent kunt je oude, negatieve, belastende energieën (ik zeg ook altijd organismen en toxines) losschudden/loslaten en visualiseer een soort kraan boven mijn hoofd waar roze water uit stroomt en dit je van buiten, maar ook van binnen (organen of silhouet) schoonspoelt, plaats soort pijpen onder je voetzolen en laat alles zo de aarde instromen. En ik vervul mezelf daarna weer met schoon roze water, omdat roze voor mij symbool staat aan genezing. (Dit is persoonlijk dus ook mijn favoriet)

   …concentreer je op een punt, verplaats al je gewicht naar je linkerbeen, adem in en neem je rechtervoet langzaam van de grond, plaats deze tegen je onderbeen, knie of bovenbeen, adem uit, handen voor de borst in groet, adem in doe je armen omhoog tot boven je hoofd, adem uit, schouders laag, blijf een tijdje zo staan en adem door, adem uit handen weer voor de borst en plaats je voet terug naar de andere. Sluit je ogen en voel het verschil van de voeten/benen. Dan de andere kant (De boom)

   Dit zijn wat manieren die ik toe pas en de twee laatste zijn mij favoriet en die doe ik meestal beide na het opstaan. Zo kun je dit ook onder de douche doen, want douchen zelf heeft al een aardende werking dus versterk je het 🙂

   Het is een heel verhaal geworden, maar hoop dat ik je er wat aan hebt en ik je zo op weg heb kunnen helpen. Succes! Mocht je nog vragen hebben kun je me altijd contacten.

   Namasté, Andrea

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: