Primitief probleem

13 nov

Na het schrijven over een blog hoe je de bloedsomloop stimuleert en je lichaam weer warm krijgt in deze koude dagen voor de website Legally RAW komt het bij mezelf opeens wel heel erg van pas. Gelukkig dat het prachtig weer is buiten, waardoor de zonnestralen mijn koude studiootje proberen te verwarmen, ik nu onder het schrijven door een overheerlijk warme pittige courgette soep aan het nuttigen ben en een dik gebreid vest aan heb inclusief mijn luipaard sloffen dat ik nog niet zit te klappertanden. Een paar dagen terug was het dan weer zover dat we weer geen warm water hadden, althans geen heet water wel lauwwarm afgewisseld met ijskoud, waar ik raar van stond te kijken, aangezien ik dacht dat het probleem (welk probleem?, wat is het probleem? en waar ligt het probleem?) gemaakt was. Niet dus! HET probleem had zichzelf blijkbaar opgelost vorige keer, want van de een op de andere dag hadden we weer bloed verziekend heet warm water! Het kon mij niet schelen hoe of wat. Ik was allang blij dat ik weer gewoon thuis kon douchen en het afwaswater niet meer hoefde te maken met mijn supersonische waterkoker-thee-pot.

Nadat we afgelopen dagen dus heel wat op en neer en heen en weer gebeld en gemaild hebben met de huurbaas en de cv-man stond dan eindelijk deze beste man vanmorgen voor de deur. Er straalde niet heel veel vrolijkheid van hem af en er kwam ook niet erg veel spraak uit zijn mond, zelfs niet na mijn lieve glimlach opgezet te hebben. Ik dacht nog boeien als hij zijn werk maar goed doet en liet hem verder met rust, mezelf weer teruggetrokken in mijn studio, maar als ik niet een beetje oplettend was geweest was hij er zo stiekem vandoor gepeerd zonder gedag te zeggen of te melden wat er scheelde. Dus ik als een wervelwind de gang op gerend met de woorden ‘En is het gelukt meneer..?’ waarop hij zei ‘Ja’ en liep verder de trap af, maar zo makkelijk kom je niet van me af dacht ik nog. ‘Wat was er kapot aan dan?’ Zijn reactie zo kort en bondig als altijd, voor zolang ik hem ken dan, ‘De ventilator’ en daar ging dan letterlijk en figuurlijk de deur mee dicht. ‘Ok de ventilator’ zei ik tegen mezelf me omdraaiend naar de keuken om meteen even te kijken of er nu dan wel heet water uit de kraan kwam en zo niet als de wiedeweerga de trap af te rennen, de deur op te slaan, stampvoetend naar zijn busje te lopen en deze beste man eens even bij zijn kraagje te pakken. Maar gelukkig was dat alle niet nodig, want mijn hand verbrandde bijna 3e graads aan het bloedhete water dat zo zijn weg vond over mijn huid in de pompbak. Pfff gelukkig!

De afwas kon nog wel even wachten vond ik zo, ging weer verder met mijn nieuwe blog voor legally RAW, babbelde nog wat bij op Facebook en na een rilling die over mijn rug liep slingerde ik de verwarming maar eens aan tot er een aangename tropische warmte door mijn studiootje zou heersen. Toen mijn ontzettend lange blog dan eindelijk af was, ik mijn soep op stond te warmen in de keuken waar ik op mijn sokken op de koude tegelvloer stond dacht ik opeens ‘Wat is het hier nog steeds koud?’ En ja hor nu voel je hem natuurlijk al aankomen en ja waarschijnlijk zit je gedachten meteen al goed! De verwarming was zo koud als een pin, zou mijn moeder zeggen, nog even ging er een optimistische gedachte door me heen van zou de bovenbuurvrouw, die overigens helemaal niet thuis geslapen had, de thermosstaat naar beneden hebben gedraaid, maar eenmaal boven aangekomen was dat zeker niet het geval met de 23 graden die op het schermpje verscheen. Oowww shit wat is dit nou weer..??!!!

De niet zo vrolijke/spraakzame cv-man die niet zoveel plezier heeft in zijn vak heeft blijkbaar ook niet zoveel kennis op dat gebied, aangezien ik nu dus geen heet, geen warm en ook geen lauw water heb, maar ijskoud water plus een verwarming die niet aan wil! Op vele vlakken ben ik zeker een voorstander van een primitief leven, maar in zoverre hoeft het van mij nou ook weer niet..

Dus bijdeze ken of ben jij iemand die kennis, vaardigheden en plezier heeft op het gebied van cv’s ..? Help me even uit de brand and please let me know!

Namasté, Andrea

Veg

2 Reacties naar “Primitief probleem”

  1. Laury-Ann 13 november 2013 bij 5:16 pm #

    En jouw eigen mannetje dan? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: