Recept: Winterse wortelsoep ®

26 jan

We zitten alweer dik in de wintertijd al vind ik het persoonlijk nog niet echt te merken aan het weer buiten. Hopelijk gaat dit nog wel komen, niet dat ik zo van kou houd, maar het is wel goed om alle virussen, insecten etc te bestrijden dus zeer zeker wel erg bevorderlijk voor onze gezondheid! En om tijdens dit soort koudere dagen jezelf toch warm te houden en een boost te geven zijn soepen erg goed. Dit maal heb ik gekozen om van biologische winterpenen een stevige soep te maken, omdat deze oranje kanjers rijk zijn aan Betacaroteen en dit is een krachtige antioxidant dat vrije radicalen bestrijdt dus het immuunsysteem een oppepper kan geven. Daarnaast vind ik wortels echt super lekker, gebruik ik ze dagelijks, vooral rauw, in mijn maaltijden en/of sappen en bedacht dit recept in de herfst toen de dagen weer wat kouder werden. Omdat alleen soep mijn buikje niet goed vult en ik dan na een uurtje al weer honger heb doe ik er zelf rijst doorheen, dit kook ik kort mee en doe daarna alles in de blender, totdat het een heerlijk dikke, goed vullende maaltijdsoep is geworden! Deze soep kun je natuurlijk ook maken zonder de rijst tot een gladde soep waar je als extra kokosmelk aan toe kan voegen om het een iets zachtere smaak te geven. Smullen maar!

Wat heb je nodig?
Middelgrote pan
snijplank
mes
houten pollepel

Ingrediënten
5 grote winterpenen
1 grote ui
2 stengels selderij
1/2 paprika
1/2 spaanse peper
takje peterselie
Groentenbouillon poeder (bijv planet earth)
Peper
Zeezout
Italiaanse kruiden
Eventueel (zilvervlies)rijst
Blikje tomatenpuree of kokosmelk

Recept
– Was en snij de groenten
– Kook een halve liter (of meer) water in de waterkoker
– fruit de ui in een scheutje olijf of kokosolie en voeg hier de wortelen, paprika, bleekselderij, pepertje, peterselie aan toe
– Schenk een halve liter water in een kom, voeg hier drie eetlepel bouillonkruiden aan toe, doe dit bij de groenten en voeg eventueel (naar smaak) nog peper, zeezout, Italiaanse kruiden, tomatenpureeblikje toe
– Om een dikkere (vulbaardere) soep te creëren kun je hier twee a drie handjes rijst toevoegen en kook dit zachtjes voor 8 minuten
– Hierna kun je de soep gaan blenderen met een staafmixer of zoals ik doe in de blender.
– Mocht je de soep iets te dik vinden kun je er altijd nog wat water aan toevoegen.
– Schenk de soep in een lekkere grote kom

Bon appétit!

wwww

Maandelijks verschijnen mijn blogs op de website van Legally RAW: http://legallyraw.be/profile/andrea/

2 Reacties to “Recept: Winterse wortelsoep ®”

  1. Thomas Pannenkoek 26 januari 2014 bij 2:05 pm #

    Kan niet slecht zijn. Een lekkere en volwaardige maaltijd !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: