Stralingsvrije mug cake

17 feb

Steeds vaker zie ik het voorbij komen: de mug cake! Het eerste wat ik gisteren, na het zien van een mug cake op Instagram, ben gaan doen is opzoeken via google wat dit dan precies voor een geweldige cake zou moeten zijn, want het is een rage van jewelste, zelfs ook in de gezonde voedsel wereld hoor en lees je er veel over. Na het lezen hoe ze deze zogenaamde ‘gezonde’ snelle cake bereiden kreeg ik even een flashback naar een aantal weken terug toen ik hoofdschuddend, en nee dat is niet positief, iemands recept aan het lezen was. Want jawel tot mijn zeer grote verbazing wordt het beslag van deze zogenaamde ‘gezonde’ cake in een mok gedaan en in een mum van tijd heb je een cakeje uit …. ik krijg het bijna niet over mijn lippen … de magnetron! ‘My gosh zijn jullie wel goed bij jullie hoofd..?’ was eigenlijk mijn allereerste reactie en vooral ook na het lezen van de tekst die erbij stond ‘Je gezonde ontbijt is nog nooit zo gemakkelijk geweest!’

Wat veel mensen uit deze maatschappij, en tot mijn grote verbazing blijkbaar ook in de gezonde voedsel wereld, nog steeds niet begrijpen dat de magnetron echt de slechte uitvinding ever is! Dit apparaat staat wat mij betreft op de zwarte lijst van de ziekmakende/kankerverwekkende apparaten van deze tijd. Het veranderd elke molecuul van het product dat je er in stopt door microstralingen waar het voedsel door opgewarmd wordt en daar komt dus echt never of de nimmer ook maar iets gezonds of voedzaams uit. Er zit geen ‘Qi’ oftewel levensenergie meer in! Iets wat wij mensen zo hard nodig hebben om een gezond lichaam te behouden en het optimaal te kunnen laten functioneren. Sjesus ik viel er gisteren bijna van van mijn stoel en ik zat nog wel op de bank kun je nagaan!

Omdat het me wel een handig en leuk idee leek om een gezond éénpersoons cakeje, dan niet als ontbijt maar als tussendoortje, te maken uit een mok heb ik begin van de middag al mijn skills en ingrediënten bij elkaar geschraapt om een eigen, veel gezondere, veganistische, glutenvrije, lactosevrije en suikervrije variant in elkaar te knutselen en te bereiden in de oven met een zeer positief resultaat! En als ik de mensen die mug-cake-lovers zijn even een wijze raad mag geven: maak het de volgende keer alsjeblieft uit de oven, niet voor mij, maar voor je eigen gezondheid. Ok het duurt dan misschien wat langer, maar je lichaam zal je dankbaar zijn! Jouw gezondheid is het belangrijkste wat er is en dat weet je pas echt als je het niet meer hebt 😉

Namasté, Andrea

mugcake

Stralingsvrije chocolade mug cake:

Ingrediënten
1 Banaan
3 el havermout
2 el boekwietmeel
1/2 mok zonnebloemolie of kokosolie
1/2 tl baksoda
1/2 tl bio bakpoeder
1/2 tl stevia
2 tl rauwe cacao
1 el rijststroop of agavestroop
een aantal walnoten
een rijtje pure chocolade (zonder suiker)

Recept
– Zet de oven aan op 200 graden
– Haal de banaan uit zijn schil, prak deze fijn en voeg hier de baksoda, bakpoeder, stevia, rauw cacao, rijststroop, walnoten en chocolade in stukjes aan toe en roer dit alles door elkaar.
– Voeg de overige ingrediënten, dus de havermout, boekweitmeel en de zonnebloemolie, hier vervolgens ook aan toe en roer dit door elkaar tot een stevige brei. (mocht het beslag nog te dik zijn voeg wat zonnebloemolie extra toe, te dun zijn voeg wat meer havermout en/of boekweitmeel toe)
– Doe dit mengsel in een grote mok en plaats het in het midden van de oven voor zo’n 20 minuten
– Prik even met een vork of een mes in de mugcake, is het schoon? Dan is de mugcake klaar!
– Haal de mok uit de oven, pas op erg heet!, haal eventueel even een mes langs de randen, je kunt het eten vanuit de mok of onderste boven eruit wippen en serveren op een bordje! Smullen maar ❤

6 Reacties to “Stralingsvrije mug cake”

  1. Thomas Pannenkoek 17 februari 2014 bij 6:25 pm #

    Hij ruikt alvast lekker !

  2. Marjon 19 februari 2014 bij 5:49 pm #

    Wat is het verschil tussen oven en magnetron?

    • VeganBlissLove ❤ 20 februari 2014 bij 7:52 pm #

      Hallo Marjon,

      Je reacties was/is niet verwijderd, maar ik was nog niet online geweest om op ‘toelaten’ te klikken 😉

      Je vraagt wat het verschil is tussen een magnetron en oven dus dat zal ik hieronder even plakken:

      Eerst de magnetron: Een magnetron werkt door microgolfstraling, meestal bij een frequentie van 2,45 GHz, door het voedsel heen te leiden. Water dat in het voedsel aanwezig is, absorbeert de straling, zodat deze omgezet wordt in warmte. Elk watermolecuul is een elektrische dipool, dat wil zeggen dat het ene uiteinde een positieve lading bezit en het andere uiteinde een negatieve lading. Door de elektromagnetische straling wordt het molecuul heen en weer gedraaid, waarbij het zich gelijk richt aan het wisselende elektrisch veld. Deze beweging veroorzaakt de warmte.

      Naast water zijn ook de vetmoleculen in het voedsel effectief voor het omzetten van de stralingsenergie in warmte.

      De ovenruimte waarin het voedsel bereid wordt moet een kooi van Faraday zijn om ervoor te zorgen dat de straling niet naar de omgeving ontsnapt. Daarom is de glazen deur van de magnetron voorzien van een geleidend metaalrooster om de afscherming door de deur te realiseren. De microgolfstraling, met een golflengte van ongeveer 12 cm, kan niet door dat rooster passeren, maar licht, ook een vorm van elektromagnetische straling maar met veel kortere golflengtes, kan dat wel.

      De oven verwarmt het eten, middels echte warmte b.v. door gas of elektriciteit en deze warmte verwarmt het voedsel van buiten af en niet van binnen uit, zoals met de magnetron.

      Dus met andere woorden de magnetron bestraalt het voedsel tot binnen in de cellen en de oven warmt het voedsel van buitenaf.

      De keuze is natuurlijk aan uzelf waar u voor kiest en voor mij persoonlijk is het erg duidelijk dat ik niks uit de magnetron wil eten.

  3. Puur Suzanne 28 februari 2014 bij 10:39 pm #

    Mmmmm heerlijk. Slim om het in de oven te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: