Medicinale wonder thee

11 mrt

Afgelopen maanden heb ik me bezig gehouden om mijn veel te hoge ferritine gehalte onder de duim te houden of beter nog een heel stuk naar beneden te krijgen door natuurlijke supplementen en methodes toe te passen. Om even duidelijkheid te scheppen: het ferritine verhaal heeft niks te maken met Lyme, maar met Hemochromatose (ijzerstapelingsziekte) al denk ik wel dat deze auto-immuunziekte bij mij juist omhoog gekomen is door de Lyme. Lyme rukt het gehele systeem uit balans, is in staat om auto-immuunziektes naar de oppervlakte te brengen en is een poortopener voor vele andere infecties, waaronder ook schimmels, parasieten, andere bacteriën en virussen! Het is dus niet zo dat dit alles los van elkaar staat, anders had het goed mogelijk kunnen zijn dat de Hemochromatose pas na mijn menopauze tot stand gekomen zou zijn, wat normaal het geval is met zelfbehandeling van het lichaam door de menstruatie, of het had zelfs helemaal niet tot stand hoeven komen en zou ik alleen drager zijn geweest.

De normale behandeling regulier is bij een te hoog ferritine gehalte van een Hemochromatose patiënt aderlating alleen dit is bij mij vorig jaar geheel verkeerd gegaan, met een hartslag van nog 48 slagen per minuut en een bloeddruk die halveerde lag ik daar knock out na het geven van 180 cc bloed. Een normale Hemochromatose patiënt geeft per aderlating circa 500 cc, maar omdat ik weet hoe gevoelig mijn lichaam is hadden de internist en ik al besloten dit bij 250 cc te laten dat ik dus nog niet eens haalde. De weken en maanden erna had ik een vreselijke terugval en heb ik onwijs veel verschillende natuurlijke manieren moeten toepassen om me enigszins weer een beetje goed te voelen, omdat de aderlating me geheel uit balans had gerukt. Mijn visie hierop is dat door aderlaten je niet alleen ijzer loost, maar dus ook andere kostbare mineralen die ik als chronisch Lymepatiënt heel erg hard nodig heb om goed te kunnen ontgiften, er ook bloedcellen verloren gaan die mijn Borrelia en co-infecties onder de duim moeten houden en dit alles verstoorde heel mijn mechanismen wat ik na jaren eindelijk aardig in balans had. Mijn conclusie is dan ook aderlaten en de ziekte van Lyme gaat niet samen, althans niet in mijn lichaam!

Een andere optie regulier zou zijn medicatie, maar dit schrijven ze alleen voor in uiterste gevallen en mijn internist wilde mij hier sowieso niet aan hebben als ik al zo gevoelig ben, omdat het me dan nog veel zieker zou maken. Dus daar kwam mijn vraag wat er dan precies in die pillen zit wat het ijzer zou binden om het vervolgens uit het lichaam te trekken en toen kreeg ik het volgende, wat me enorm shockeerde, te horen: dat doen de zware metalen! Nu kun je misschien denken ‘Ja..? En..? So what..?’ Maar veel mensen met mij weten dat zware metalen zeer slecht zijn, enorm belastend voor het lichaam en zelfs kankerverwekkend kunnen zijn! Mijn internist is daar dondersgoed van op de hoogte en was het geheel met me eens dat ik daar van mijn levensdagen nooit aan zou moeten beginnen, maar goed wat dan wel? Bij mij steekt de vork toch wel wat anders in de steel en daar moet ik het toch echt mee doen dus toen begon mijn zoektocht naar natuurlijke manieren om mijn ferritine gehalte in ieder geval niet meer te laten stijgen.

Na wat rondvraag bij een aantal therapeuten werd ik niet erg veel wijzer, want het is blijkbaar toch een vraag die niet vaak gesteld wordt. Op internet een aantal dingen gelezen, maar ik was er niet van overtuigt en dacht er moet toch een remedie zijn..? Een therapeut wees me op een mineraal, nummer 3 van de schussler celzouten; Ferrum phosphoricum, zij had dat weer te horen gekregen van een collega therapeut en ik zou hier weleens een tekort aan kunnen hebben. Onder het mom van baat het niet, dan schaad het niet ben ik dit gaan nemen, het voelde goed en begon met 2 stuk per dag laten smelten onder de tong en zo weg waren ze. De eerst volgende keer, één maal in de drie maanden is de controle, bij mijn internist was mijn ferritine 10 gestegen in plaats van 30. Positief resultaat dus! Ik hield nog verstandig mijn mond, want wie weet was het toeval al geloof ik niet in toeval maar dat terzijde.

Na een aantal weken wilde de tabletjes niet meer smelten onder mijn tong en omdat ik eerder Schussler celzouten heb gebruikt weet ik dat mijn lichaam het dan dus niet meer (zo hard) nodig heeft. Liet de tabletjes voor wat ze waren en mijn moeder kwam met een andere methode aan, waarvan ze aardig wat goede dingen had gelezen op internet namelijk doodgewoon thee drinken bij de maaltijd! Omdat ik in eerste instantie eigenlijk niet zo geloofde in de werking van thee drinken ben ik het niet frequent gaan doen en vergat het steeds. Althans ik geloofde zeker wel dat bepaalde voedingsmiddelen de opname van ijzer konden bevorderen of verminderen, maar dat het mijn te hoge ferritine gehalte echt naar beneden zou halen leek me sterk. Maar na zelf zeer interessante verhalen te hebben gelezen van patiënten die zichzelf behandelde zonder aderlating, zonder menstruatie, puur door thee te drinken en hun ferritine gehalte 160 naar beneden kregen in 6 maanden dacht ik ‘tja waarom niet..?’ Het werd een experiment! Ondanks dat ik helemaal geen theeleut ben, ik er niks van verwachtte en al helemaal niet als je nagaat dat ik de laatste maand juist erg veel voedingsmiddelen met ijzer heb genuttigd, waaronder ook het juicen dat ik dagelijks doe.

Dat was dan ook de reden waarom ik met dicht geknepen billetjes naar mijn internist ging afgelopen week! Ik had echt een reactie verwacht van ‘Andrea wat heb je in godsnaam gedaan..? Je Ferritine is gestegen met 80..?!!!! Maar nadat hij vroeg hoe het met me ging zei mijn internist ‘Je ferritine is met 40 gedaald’ waardoor ik hem aankeek als een debiel met opengevallen mond en daarna kei hard begon te lachen gevolgd met de woorden ’40 gedaald..?? Huh… Serieus..??’ Toen ik bloed liet prikken, de week ervoor, stond ik op knappen qua menstruatie dus met andere woorden het ferritine gehalte is dan op zijn hoogtepunt, omdat je jezelf ‘behandeld’ door middel van menstruatie alleen was dat bij mij afgelopen jaren niet genoeg. Nadat hij me overtuigt had dat de waarde echt zo gezakt was, me de cijfers liet zien, normaal gesproken ging ik tussen de 10 – 30 omhoog dus 40 omlaag is behoorlijk veel, en hij het echt wonderbaarlijk vond heb ik verteld over mijn ‘thee experiment’ waardoor hij me wel beetje vreemd aankeek. Achja als ik mezelf behandel met een, in de reguliere ogen, ‘placebo’ is het toch ook goed! De cijfers liegen er niet om 😉

Het mooiste van alles vind ik dat dit ‘medicijn’ al die tijd gewoon al in mijn keukenkastje stond! Ik schreeuw nu al hard van de daken, omdat ik weet hoe voeding als een medicijn kan werken, zelf echt enorm verbaasd was en misschien nog steeds ben over dit resultaat door middel van thee drinken bij de maaltijd, en daarbij dus wil zeggen ook al lijkt iets onmogelijk of onwaarschijnlijk, te simpel of te makkelijk probeer het toch, want je weet maar nooit wat voor positief effect het kan hebben! Trek geen oordeel over iets wat je niet kent en mijn lijfspreuk komt bij deze zeer van pas: ‘How can you know it if you don’t even try..?’

Namasté, Andrea

theedre3

7 Reacties to “Medicinale wonder thee”

 1. Thomas Pannenkoek 11 maart 2014 bij 7:23 pm #

  Zo is dat !
  Ongelooflijk welke voedingsmiddelen medicatie kunnen vervangen (onder begeleiding, weliswaar…)

 2. Anne-Karina 9 januari 2015 bij 2:18 pm #

  Hoi Andrea, Welke thee drink je? Groene? Zwarte? Ben heel benieuwd!

  • VeganBlissLove ❤ 9 januari 2015 bij 7:20 pm #

   Dag Anne-Karina,
   Bedankt voor uw reactie! Ik gebruik altijd groene thee bij de maaltijden, maar over zwarte thee heb ik ook erg veel goede verhalen gelezen. Moet zeggen dat ik laatste periode (vanaf de zomer) het niet frequent heb gedaan en mijn ferritine weer wat omhoog gegaan was de laatste keer. Maar daarvoor heb ik het wel een heel stuk naar beneden gekregen er door! Wie niet waagt wie niet wint toch 😉 Heeft u zelf ook Hemochromatose..?

 3. Hemochromatose patiënt 21 februari 2016 bij 4:43 pm #

  Je hebt het hier niet over de erfelijke vorm van hemochromatose neem ik aan.. Maar de secundaire vorm.. Ik zelf heb namelijk de erfelijke vorm (primaire) hier is het niet mogelijk om je ferritine te laten dalen… Zou dit wel vermelden nu schep je de verwachting dat hemochromatose patiënten door het drinken van thee zich zeld kunnen genezen..

  • VeganBlissLove ❤ 21 februari 2016 bij 8:15 pm #

   Dag meneer/mevrouw,
   Ik heb het hier wel degelijk over een primaire vorm van Hemochromatose, ook al heb ik ook chronische Lyme en link ik dit in de tekst wel aan elkaar. Ik vernoem nergens dat door het drinken van thee (tijdens de maaltijd!!) Hemochromatose zou genezen! Dat is onmogelijk dat weten we allebei. Maar het heeft mijn ferritine wel laten dalen, wat ik nooit verwacht had zoals je kunt lezen, en dit deel ik met de buitenwereld. Het zal misschien niet voor iedereen helpen, maar als je het niet probeert en van te voren al sceptisch roept dat het niet zal werken dan zul je het ook nooit te weten komen. Al zou het alleen de ferritine al stabiel houden is het al vooruitgang. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden 😉

   • Hemochromatose patiënt 21 februari 2016 bij 8:50 pm #

    Ik zou me als ik jou was eens goed inlezen hoe het komt dat het ijzer stapelt in je lichaam.. Dit vermindert niet als het al in je organen zit.. Daarnaast is thee drinken tijdens de maaltijd goed omdat dit de opname remt.. Het aanwezige ijzer is alleen te verwijderen door aderlatingen en bepaalde medicijnen die in uiterste gevallen voor geschreven worden.. En het remmen van de opname van het ijzer door middel van thee drinken gaat alleen op indien het zwarte thee is.. Groene thee is juist extra slecht door de vele vitamine c die er in zit en waardoor je lichaam dus meer ijzer opneemt.. Wordt anders eens lid van de hemochromatose stichting en woon eens wat seminars bij van deze stichting! krijg je een veel beter id hoe de ziekte werkt en wat het doet.. Ik kwam van een hele hoge stapeling af en die klachten wens je niemand toe.. Voorkomen is beter..

   • VeganBlissLove ❤ 21 februari 2016 bij 9:07 pm #

    In dit blog heb ik zo’n drie jaar terug puur mijn eigen ervaring gedeeld. Niet zo zeer gericht naar Hemochromatose patiënten, maar meer om te laten zien dat bepaalde waardes beïnvloed kunnen worden door iets natuurlijks. Wat iemand daar mee doet is aan hem/haar! En natuurlijk zal dit niet voor iedereen werken en al helemaal niet als je waardes super hoog zijn, maar dat heb ik toch ook nergens neergezet..? Dit blog ging voornamelijk over Lyme en spiritualiteit e.d. dus nee ik ga me momenteel niet verder verdiepen in de materie achter Hemochromatose. Ik post daar verder ook niks over! En de reden waarom ik groene thee nam (waarbij het blijkbaar dus ook werkte) is omdat groene thee juist qua Lyme en ontgiften veel positieve eigenschappen heeft. Ik weet dat zwarte thee beter zou werken en adviseer dat die dame hierboven toch ook? Vind het erg vervelend om te horen dat u erg ziek bent geweest. Dat ben ik ook geweest van de ziekte van Lyme en nee dat wens je idd niemand toe! Fijne avond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: